Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“ – Predmeti sa Kosova* pred Osnovnim sudom u Leskovcu

0

Infografici „Integracija pravosuđa na Kosovu“ ukazuju na osnovne informacije u pogledu primene i efekata Sporazuma o pravosuđu iz 2015. godine, kojim je uređeno integrisanje srpskog pravosuđa u institucije Kosova. Serija infografika omogućava uvid u osnovne informacije o radu integrisanih pravosudnih institucija tokom tri godine primene Sporazuma.

Infografik “Predmeti sa Kosova* pred Osnovnim sudom u Leskovcu” – pokazuje broj predmeta koji su vođeni pred srpskim sudovima koji su funkcionisali na Kosovu do početka primene Sporazuma o pravosuđu. Prikazan je broj predmeta koji su prema Odluci Apelacionog suda u Nišu 2018. godine prebačeni u nadležnost sudova u Leskovcu. Infografik pokazuje prema pravnoj materiji koliko ovih predmeta su do kraja marta 2022. godine rešile sudije Osnovnog suda u Leskovcu u odnosu na primljene predmete.

Detaljne informacije pronađite u Izveštaju br. 3 o implementaciji i efektima Sporazuma o pravosuđu “Integracija pravosuđa u pravosudni sistem Kosova u kontekstu evropskih integracija i dijaloga Beograda i Prištine” .

Preuzmite Infografik

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.