Konferencija „Novi poverenik – novi zakon – nove obaveze“

0

Beograd, 16. septembar 2019. godine

Poštovani/a,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na konferenciju „Novi poverenik – novi zakon – nove obaveze“, koju, Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM organizuje u sredu, 25. septembar 2019. godine, sa početkom u 11:00 časova, u konferencijskoj sali hotela Veliki, ul. Nikole Pašića 24, u Novom Sadu.

Konferencija se organizuje u okviru projekta Odbrana prava na pristup informacijama u Srbiji uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija. Cilj projekta je zagovaranje veće transparentnosti tokom procesa izbora novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i praćenje efikasnosti rada ove institucije u periodu od završetka mandata prethodnog poverenika do izbora novog poverenika (decembar 2018 – jun 2019.).

Bliskom saradnjom sa drugim organizacijama civilnog društva, svojim angažovanjem i inovativnim aktivnostima kroz projekat YUCOM se posvetio pitanjima procesa izbora novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, testiranju primene Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja putem slanja FOI zahteva, kao i prikupljanju informacija o iskustvima predstavnika medija i novinara prilikom obraćanja instituciji Poverenika i značaju pristupa informacijama.

U isčekivanju da prihvatite naš poziv i budete aktivni učesnik na konferenciji u Novom Sadu, u prilogu Vam dostavljamo nacrt agende događaja. Za sva dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate, a Vašu prijavu ili prijavu učešća predstavnika Vaše organizacije/institucije možete da pošaljete elektronskim putem do utorka, 24. septembra 2019. godine, do kraja radnog vremena na marija.maljan@yucom.org.rs ili potvrdite na broj telefona 011 33 44 235.

Zamolićemo Vas da ovaj poziv prosledite svim zainteresovanim stranama.

S poštovanjem,
Marija Maljan
Projektna koordinatorka
u Komitetu pravnika za ljudska prava – YUCOM

Preuzmite Pozivno pismo 

Preuzmite Agendu

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.