Monitoring, izveštavanje i specifičnosti krivičnih postupaka za krivična dela sa elementima korupcije

0

Kuća ljudskih prava i demokratije u Beogradu, Kneza Miloša 4
14. jun 2018. godine u 10.30h

Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji organizuje trening Monitoring, izveštavanje i specifičnosti krivičnih postupaka za krivična dela sa elementima korupcije. Trening se održava u okviru projekta „Osnaživanje studenata pravnih klinika za praćenje suđenja za korupciju“ i namenjen je:

  • polaznicima i polaznicama pravnih klinika za oblasti anti-korupcije;
  • zainteresovanim studentima i studentkinjama IV godine na pravnim fakultetima u Beogradu;
  • apsolventima i apsolventkinjama na pravnih fakulteta u Beogradu.

Trening će se održati u velikoj sali Kuće ljudskih prava i demokratije, 14. juna 2018. godine, sa početkom u 10.30h.

Cilj je da se studenti prava osnaže da samostalno prate suđenja za krivična dela sa koruptivnim elementima. Polaznici i polaznice treninga bi u narednom periodu, pratili suđenja za ova krivična dela pred Višim sudom u Beogradu i Posebnim odeljenjem Višeg suda za organizovani kriminal. Svi studenti koji nastave sa praćenjem suđenja u narednom periodu dobiće sertifikat o završenoj obuci. Najbolji polaznici biće učesnici studijske posete anti-korupcijskim telima koja će se održati u septembru 2018.

Pravnici i aktivisti Komiteta pravnika za ljudska prava prate suđenja sa elementima korupcije još od 2012. godine, a svi izveštaji, vesti i publikacije na ovu temu dostupne su na internet stranici Antikorupcija.

U prilogu možete pronaći nacrt agende treninga, a Vaše učešće možete prijaviti na office@yucom.org.rs do 13. juna 2018. godine.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na +381 11/33-44-235

U prilogu možete pronaći nacrt Poziva i Agendu  treninga, a Vaše učešće možete prijaviti na office@yucom.org.rs do (uključujući i) 13. juna 2018. godine ili direktno putem linka: https://goo.gl/forms/zAHPoNO6TERidJcJ2.

 

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.