Okrugli sto u Nišu: ​Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu

0
Komitet pravnika za ljudska prava ​- YUCOM, organizuje okrugli sto pod nazivom “Položaj LGBT osoba u Srbiji” u okviru implementacije projekta 
Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu 
koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške, preko Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.
Okrugli sto će se održati u Nišu​,​ u ponedeljak13. februara 2017. godine, sa početkom u 11:30 časova, u Sali za sednice pri Dekanatu Pravnog fakulteta u Nišu, Trg kralja Aleksandra 11.
Na okruglom stolu će biti pokrenuta diskusija o dve tematske celine. Prvi deo okruglog stola će za temu imati nasilje na ulicama i problem procesuiranja i sankcionisanja učinioca krivičnih dela koja su motivisana mržnjom. Drugi deo se odnosi na način izveštavanja medija u Srbiji o LGBT populaciji i govor mržnje kao specifično medijsko nasilje prema pripadnicima ove populacije.
Okrugli sto ujedno predstavlja i platformu na kojoj će biti predstavljena i radna verzija Pravne analize položaja LGBT osoba u Srbiji prema nacionalnom zakonodavstvu i ratifikovanim međunarodnim dokumentima. Očekuje se doprinos učesnika u vidu komentara i sugestija za poboljšanje finalnog dokumenta.
Molimo Vas da potvrdu učešća pošaljete na e-mail adresu office@yucom.org.rs ili da nas pozovete na 011 33 44 235, najkasnije do petka 10. februara u 16h.
Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.