Osnaživanje pravnih klinika za praćenje antikorupcijskih suđenja – III faza

0

Naziv projekta: Osnaživanje pravnih klinika za praćenje antikorupcijskih suđenja – III faza/Empowering Legal Clinics for the Anticorruption Trial Monitoring
Trajanje projekta: Maj 2018 – novembar 2018.
Donator: Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju – OEBS, Misija u Srbiji
Vrednost projekta:8,499.94 EUR

O projektu: Projekat će doprineti unapređenju vladavine prava u Srbiji, posebno testiranju funkcionisanja krivičnopravnog sistema i borbe protiv korupcije kroz izgradnju održive nacionalne mreže studenata za praćenje antikorupcijskih suđenja.

Monitoring suđenja s elementima korupcije trebalo bi da motiviše osobe zadužene za otkrivanje, procesuiranje, suđenje i kažnjavanje korupcijskih zločina da efikasnije rešavaju ove slučajeve. Razmena znanja između pravnika iz OCD i aktivista sa iskustvom u monitoringu i pravnim klinikama, doprineće da studenti koji su već uključeni u rad pravnih klinika dobiju praktično iskustvo u sudnicama i razviju veštine opservacije i analiziranja slučajeva. Takođe, studenti će biti u prilici da prodube svoje suštinsko pravno znanje i formiraju svoje profesionalne identitete.

U projektu, učestvuju   studenti završnih godina i master studija pravnih fakulteta u Beogradu i Nišu. Ovogodišnja, treća faza projekta, trajE je 6 meseci, i ima za cilj da, kroz obuku i mentorstvo, poboljša kapacitete studenata za monitoring pravnih klinika. Takođe, studentima su bile omogućene studijske posete antikorupcijskim telima u Srbiji.

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.