Podrška civilnom društvu u praćenju napretka reformi u sklopu poglavlja 23 procesa integracije u EU

0

Naziv projekta: Podrška civilnom društvu u praćenju napretka reformi u sklopu poglavlja 23 procesa integracije u EU

Period trajanja projekta: Oktobar 2015 – Oktobar 2016

Donator: Rockefeller Fondacija

O projektu: YUCOM će okupiti OCD iz različitih ekspertskih polja oko ideje da omoguće učešće, značajan doprinos i monitoring pregovora o pristupanju između Srbije i EU u sklopu poglavlja 23 u poljima reforme pravosuđa, pristupa pravdi i osnovnih prava, koji su u poglavlju 23 najbitniji delovi za građane.

S obzirom da će poglavlje 23 biti osnovno tokom pregovora o pristupanju, i da su politike pokrivene ovim poglavljem međusobno povezane i da zahtevaju veliku količinu specifičnog i tehničkog znanja, neophodno je da se povećaju kapaciteti YUCOM-a i da se formira tim koji će pratiti ovaj proces.

Takođe, tim će deliti znanje organizacijama i osobama uključenim u pregovore i omogućiti otvaranje procesa različitim zainteresovanim stranama. To će biti urađeno kroz aktivnosti vezanim za građenje kapaciteta zainteresovanih strana za poglavlje 23 i informisanje o svim pitanjima oko poglavlja kojima će se YUCOM baviti tokom faze sprovođenja projekta. Posebna pažnja će biti posvećena organizacijama u lokalnim zajednicama, kao i lokalnim i nacionalnim medijima.

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.