Pokrenute aktivnosti na ozakonjenju romskih objekata u Vršcu

0

Predstavnici SKGO, YUCOM i Grada Vršca, u okviru projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa”, danas su održali radni sastanak, po osnovu potpisanog sporazuma o saradnji iz 2019. godine.

Nastavljena je realizacija aktivnosti koje su vezane za podršku ozakonjenja romskih objekata u Vršcu. Za te potrebe, SKGO je izradio vodič za ozakonjenje stambenih objekata u romskim naseljima, koji će od danas biti dostupan romskim porodicama na teritoriji Grada Vršca i podeljen od strane predstavnika SKGO, YUCOM i mobilnog tima Grada Vršca.

Posle sastanka, učesnici su obišli romska naselja i tom prilikom neposredno ih informisali o ovoj temi. U narednih 7 meseci, počevši od 1. novembra, pravnik YUCOM-a pružaće besplatnu pravnu pomoć u vezi ozakonjenja, u prostorijama mreže zajedničke saradnje, u Dvorskoj 50, U Vršcu.

Sastanku su prisustvovali i poslanica u Skupštini APV, član mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma i član Saveta za socijalnu zaštitu Tatjana Nikolić i članica Gradskog Veća za socijalnu politiku Maja Ristić Lažetić, kao i predstavnici Odeljenja za urbanizam i koordinator za romska pitanja Grada Vršca.

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.