Položaj LGBT osoba u Srbiji

0
Velika nam je čast i zadovoljstvo da Vas u ime Komiteta pravnika za ljudska prava ​- YUCOM,  pozovemo na završnu konferenciju pod nazivom 
Položaj LGBT osoba u Srbiji 
u okviru implementacije projekta Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške, preko Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.
Završna konferencija će se održati u Beogradu​,​ u ponedeljak20. februara 2017. godine, sa početkom u 11:00 časova, u Velikoj sali Kuće ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4.
Na završnoj konferenciji će biti prikazani kratki film Kuda vodi ovaj put i predstavljena Pravna analiza o položaju LGBT osoba u Srbiji. Takođe, na konferenciji će biti pokrenuta diskusija o dve tematske celine. Prvi deo završne konferencije će za temu imati nasilje na ulicama i problem procesuiranja i sankcionisanja učinioca krivičnih dela koja su motivisana mržnjom. Drugi deo se odnosi na način izveštavanja medija u Srbiji o LGBT populaciji i govor mržnje kao specifično medijsko nasilje prema pripadnicima ove populacije.
Molimo Vas da potvrdu učešća pošaljete na e-mail adresu office@yucom.org.rs ili da nas pozovete na 011 33 44 235, najkasnije do petka 17. februara u 16h.
Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.