Poziv na sastanak na temu građanskog aktivizma i slobode okupljanja

0

Pozivamo Vas na sastanak na temu građanskog aktivizma i slobode okupljanja, koji će se održati u četvrtak, 16.12.2021. od 14 časova u Envoy Conference centru (Gospodar Jevremova 47, Beograd).

Razgovaraćemo o pritiscima i drugim problemima sa kojima se suočavamo svi mi i naše organizacije, načinima njihovog prevazilaženja, novim inicijativama koje su se oformile u poslednjih godinu dana, kao i o mogućim problematičnim bezbednosnim situacijama. Želimo da otvoreno diskutujemo, da razmenimo iskustva, podstaknemo razmenu znanja i dobrih praksi i predloga zajedničkih rešenja za probleme sa kojima se svi mi suočavamo.

U fokusu diskusije će biti pravo na slobodu okupljanja, kao i prateći problemi do kojih dolazi zbog česte zloupotrebe javnih ovlašćenja od strane institucija i njihovih predstavnika, a koje su dovele do svakodnevnog kršenja ovih prava i stvaranja društvene atmosfere u kojoj je građanski aktivizam oblik nepoželjnog i opasnog ponašanja.

Uvodnu reč se održati advokatica i aktivistkinja Komiteta pravnika za ljudska prava Milena Vasić i istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Srđan Hercigonja. Nakon uvoda će biti organizovana diskusija sa svim pozvanim aktivistima.

Planiramo da okupimo do 50 aktivista i aktivistkinja iz Beograda, Vojvodine i zapadne Srbije. Ukoliko niste iz Beograda, troškovi puta biće Vam refundirani.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo na sastanku najkasnije do 14.12.2021. godine putem mejla office@bezbednost.org.

Srdačan pozdrav,
Tim Solidarno za prava svih
Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.