Predstavljanje Izveštaja o napadima na branitelje ljudskih prava u Srbiji za 2020. godinu

0

Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM Vas poziva na predstavljanje Izveštaja o napadima na branitelje ljudskih prava u Srbiji za 2020. godinu koje će se održati u ponedeljak, 19. aprila 2021. godine u 10h putem Zoom platforme. Izveštaj je priređen na osnovu informacija prikupljenih tokom prve godine rada tima Solidarno za prava svih koju predvodi Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM, zajedno sa partnerima, Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku (BCBP) i Udruženjem Narodni parlament, uz podršku Delegacije Evropske unije, Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

Na osnovu prikupljenjih podataka na Mapi incidenata na kojoj beležimo napade i pritiske na organizacije, neformalne grupe i pojedince koji se bave zaštitom ljudskih prava od januara 2020. godine, koja je pokrenuta u novembru 2020. godine, pokazalo se da su tokom prethodne godine najugroženija bila prava na slobodu izražavanja i slobodu udruživanja. Stoga su upravo ta prava bila fokus ovog prvog godišnjeg Izveštaja o napadima na branitelje ljudskih prava u Srbiji za 2020. godinu. Tokom prezentacije će zainteresovanim učesnicima domaće i međunarodne javnosti biti predstavljene informacije o trenutnoj situaciji i položaju branitelja ljudskih prava u Srbiji koje do sada nisu bile dostupne, dok će Izveštaj biti podeljen nakon prezentacije.
Vaše prisustvo ili prisustvo predstavnika/ca Vaše organizacije možete da prijavite elektronskim putem najkasnije do petka, 16. aprila, do kraja radnog vremena na office@yucom.org.rs ili telefonom na 0113344425, kako biste dobili link za prisustvovanje prezentaciji u formi webinara na Zoom platforme. Radni jezik prezentacije je srpski, a biće obezbeđen prevod na engleski jezik. U prilogu Vam dostavljamo nacrt agende događaja. Događaj će emitovan uživo na Facebook stranici Komiteta pravnika za ljudska prava YUCOM.

Preuzmite Pozivno pismo i agendu

Tim projekta Solidarno za prava svih

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.