Prijava za volonterski program

0

Kako da postanem volonter/ka?

Volonter/ka u YUCOM-u može postati svako ko je saglasan/a sa misijom i ciljevima YUCOM-a, i ko pokazuje aktivno intersovanje za oblast unapređenja demokratije i  kulture ljudskih prava. Prilikom prijavljivanja za volontiranje neophodno je poslati biografiju  na office@yucom.org.rs sa naslovom „Prijava za volontiranje“. Nakon prijave biće organizovan razgovor sa kandidatom/kinjom.

Volontiranje u Yucom-u podrazumeva:

  • Angažman u svakodnevnim administrativno-tehničkim poslovima unutar kancelarije YUCOM-a;
  • Pružanje pomoći koordinatorima projekata u sprovođenju projektnih aktivnosti (pomoć pri organizaciji događaja, prevodilačke aktivnosti itd);
  • Prikupljanje informacija za potrebe kreiranja novih projekata (prisustvo na konferencijama i drugim javnim događajima, asistencija u sprovođenju istraživanja);
  • Prisustvo i aktivno učešće u YUCOM–ovim edukativnim radionicama za sticanje novih veština i znanja;
  • Iniciranje sopstvenih projektnih ideja ili aktivnosti i njihovo sprovođenje uz nadzor mentora/ke iz YUCOM–a.

Volonterski program:

Komitet pravnika za ljudska prava od samog osnivanja ima program volonterske prakse za studente i studentkinje i mlade aktiviste i aktivistkinje iz Srbije i iz inostranstva. U toku prakse volonteri i volonterke se bliže upoznaju sa radom nevladine organizacije, i to kroz rad na projektnim aktivnostima i istraživanjima.
Ukoliko ste student/kinja i želite da postanete deo tima u kojem možete steći nova iskustva, znanja i prijatelje, razviti komunikacijske i organizacijske sposobnosti, i naučiti kako na zanimljiv i inovativan način da upravljate različitim projektima, prijavite se i postanite volonter/ka YUCOM -a.

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.