Program osnaživanja aktivista i aktivistkinja koji se bave zaštitom ljudskih prava

0

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) i Udruženje Narodni parlament iz Leskovca pozivaju aktiviste i aktivistkinje iz Subotice, Kikinde, Loznice, Bora, Zaječara, Negotina, Pirota, Knjaževca  i okoline da se prijave na četvorodnevni program osnaživanja u pogledu njihovih prava, mogućnosti i zaštiteProgram obuhvata četiri do šest dana aktivnosti koje će se održati u periodu od 10. februara – 2. marta 2021. godine putem Zoom platforme. U prilogu možete pronaći poziv i nacrt agende programa. Datumi održavanja programa za svaki od pojedinačnih gradova biće precizirani nakon selekcije učesnika i učesnica.

Ukoliko se bavite zaštitom ljudskih, manjinskih ili LGBT prava, suočavanjem sa prošlošću, rodnom ravnopravnošću, zaštitom životne sredine i sličnim oblastima od značaja za vašu lokalnu zajednicu ovo je idealna prilika da steknete dodatna znanja na koji način se možete zaštiti ili reagovati na napade i pritiske prouzrokovane vašim aktivnostima. U periodu od septembra 2020. do marta 2021. godine, uz pridržavanje mera suzbijanja pandemije COVID-19, naš tim organizuje niz obuka za nevladine organizacije i aktiviste iz više od 15 gradova u Srbiji.

U situaciji u kojoj se sužava prostor za delovanje civilnog društva, želimo da kroz sveobuhvatnu strategiju delovanja, pokrenemo nekoliko akcija u cilju unapređivanja položaja i zaštite prava branitelja i braniteljki ljudskih prava. U toku 2021. godine učesnici će biti pozvani i da podnesu predloge projekata koji nastoje da doprinesu rešavanju nekog problema u lokalnoj zajednici u vezi sa zaštitom prava iz oblasti kojima se bave ili unapređenjem njihovog položaja u sredinama u kojima rade.

Ukoliko ste zainteresovani da pohađate trening možete da se prijavite popunjavanjem online formulara ili pošaljete podatke na e-mail adresu office@yucom.org.rs. Prijave smo produžili i možete se prijaviti do ponedeljka 8. februara 2021. godine do 17h.

Ukoliko se prijavljujete mejlom potrebno je naznačiti ime i prezime, broj telefona, grad u kom živite / deluje Vaša organizacija ili neformalna grupa, koja je oblast delovanja, da li imate iskustva sa pohađanjem programa putem Zoom aplikacije i da li Vam je potrebna tehnička podrška. 

Nakon prijave učešća i sumiranja liste svih učesnika i učesnica, dobićete potvrdu sa registracionim linkom, preciziranim datumima za Vaš grad i svim potrebnim instrukcijama za učešće putem Zoom platforme. Budite slobodni da prosledite poziv kolegama aktivistima iz navedenih gradova. Više informacija o programu i nacrt agende dostavljamo Vam u prilogu.

Preuzimanje

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.