SAČUVAJTE DATUM – KONFERENCIJA „SOLIDARNO ZA PRAVA SVIH“

0

Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM, zajedno sa partnerima Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku (BCBP) i Udruženjem Narodni parlament, ima zadovoljstvo da Vas pozive na konferenciju povodom predstavljanja drugog Izveštaja o napadima na branitelje ljudskih prava u Srbiji za 2021 na događaj hibridnog formata 18. februara 2022. u 10 časova koji možete pratiti putem Zoom platforme. Konferencija se održava uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Inicijativa „Solidarnost za prava svih“ je pokrenuta sa ciljem jačanja i okupljanja branitelja ljudskih prava u Srbiji i mapiranja različitih napada i pritisaka sa kojima se suočavaju branitelji za ljudska prava u Srbiji. Na osnovu podataka prikupljenih za Mapu incidenata, beleženjem ovih napada i pritisaka na organizacije, neformalne grupe i pojedince koji se bave zaštitom ljudskih prava, tim je pripremio drugi godišnji izveštaj – Izveštaj o napadima na branitelje ljudskih prava u Srbiji za 2021. godinu.

Tokom prezentacije, učesnicima domaće i međunarodne javnosti biće predstavljene informacije o trenutnom stanju i položaju branitelja ljudskih prava u Srbiji, dok će Izveštaj biti dostupan nakon događaja. U diskusiji koja će uslediti nakon prezentacije, fokus će biti na rizicima i pretnjama sa kojima se suočavaju branitelji ljudskih prava, uključujući otežanu radnu atmosferu, uznemiravanje, kršenje prava, pretnje i zastrašivanje, sa krajnjim ciljem da se doprinese izradi preporuka koje će povećati nivo nacionalne i međunarodne primene standarda za zaštitu branitelja ljudskih prava u skladu sa međunarodnim pravom, uključujući predloge za poboljšanje njihove efikasnosti i bezbednosti.

Zvanični jezik konferencije su srpski i engleski, uz obezbeđen simultani prevod. Agenda će Vam biti dostavljena naredne nedelje.

Vašu prijavu ili prijavu učešća predstavnika Vaše institucije/organizije možete da pošaljete elektronskim putem do četvrtka, 17. februara do 14 časova na office@yucom.org.rs ili potvrdite na broj telefona 011 33 44 235, kako bismo Vam prosledili link za događaj.

Preuzmite Pozivno pismo

Preuzmite Agendu

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.