Sastanak Radne grupe za Poglavlje 35 sa ambasadorom Miroslavom Lajčakom

0

NACIONALNI KONVENT O EVROPSKOJ UNIJI

Radna grupa za Poglavlje 35

Sastanak Radne grupe za Poglavlje 35 sa ambasadorom Miroslavom Lajčakom

U četvrtak 3. februara 2022. godine Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 organizovala je sastanak sa ambasadorom Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine i regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Na sastanku su predstavljeni zajednički stavovi članova Radne grupe za Poglavlje 35 o principima za rešavanje kosovskog pitanja, a koji podrazumevaju da prioriteti u dijalogu budu očuvanje mira i bezbednosti u regionu, da predlog sveobuhvatnog rešenja za normalizaciju odnosa omogući nesmetan put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji, i da rešenje bude kompromisno, realno i održivo.

U razgovoru sa ambasadorom Lajčakom razmenjena mišljena i stavovi o trenutnim izazovima u kojima se našao dijalog o normalizaciji odnosa, a članice Radne grupe su iskoristile priliku da iznesu svoje preporuke kako bi se taj proces unapredio u narednom periodu. Takođe, predstavljeni su zaključci i preporuke studija i analiza koje su urađene u okviru rada članica Radne grupe za Poglavlje 35 a koje obuhvataju različite teme od značaja za dijalog između Beograda i Prištine.

Preuzmite Saopštenje

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.