Slučaj koji intrigira javnost u Srbiji VIDEO

0

Beograd — Slučaj Sare Vidak i dalje intrigira srpsku javnost, dok se o tome u Crnoj Gori, gde je uhapšena i smeštena u pritvor, o tome malo govori.

Naime, beogradski mediji već danima pišu o slučaju devojke iz Beograda koja je zbog saobraćajnog prekršaja i sukoba s prekršajnom sutkinjom u Kotoru uhapšena i smeštena u pritvor.

Iako mediji u Srbiji danima bruje o tom slučaju, koncipirajući ga tako da je devojka iz Srbije nedužna u zatvoru sa kriminalcima, nema zvaničnih informacija od druge strane kojima bi ovaj slučaj dobio kompletniju sliku.

Milan Antonijević iz Yukoma objašnjava da je i po našim zakonima pravilo da se strani državljani koji su osumnjičeni za bilo kakvo kazneno delo stavljaju u pritvor, pa tako i u Crnoj Gori.

Takođe, advokat Jugoslav Tintor objašnjava da će pasoš koji strani državljanin položi pred sudom kao garanciju da neće napustiti zemlju, malo koji sud prihvatiti.
Obojica se slažu u oceni da slučaju Sare Vidak ne bi trebalo dizati na nivo međudržavnih nesuglasica i da je neophodno sagledati sve činjenice kako bi se doneo bilo kakav sud.

Slučajem Sare Vidak bavio se Jutarnji program TV Prve. Šta su još rekli sagovornici Nataše Miljković, kao i šta kaže ambasador Srbije u Crnoj Gori pogledajte u VIDEU.

Izvor

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.