SNS: Najoštrije osuđujemo razbijanje izloga biblioteke Kuće ljudskih prava

0

Kuća postoji od novembra 2011. godine.

Srpska napredna stranka najoštrije osuđuje vandalsko razbijanje izloga biblioteke Kuće ljudskih prava.

Pozivamo nadležne državne organe da odmah reaguju i učine sve kako bi se pronašli i sankcionisali odgovorni za ovaj nedopustivi čin.

Upravo zbog ovakvih prostačkih napada, Srpska napredna stranka nastaviće još jače da se bori za pristojnu i modernu državu, a svaki vid nasilja najoštrije osuđujemo.

O Kući ljudskih prava

Kuća ljudskih prava i demokratije je mreža organizacija civilnog društva koje su se okupile da  kroz međusobnu saradnju i zajedničke aktivnosti utiču na stanje u oblasti ljudskih prava.

Kuća postoji od novembra 2011. godine, a organizacije osnivači su: Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku.

Kuća ljudskih prava i demokratije je smeštena u samom centru Beograda u prostoru koji joj je grad dodelio na korišćenje. Kneza Miloša 4 je adresa na kojoj se odvija niz aktivnosti poput debata o aktuelnim pitanjima u vezi sa ljudskim pravima, predstavljanje relevantnih publikacija, a od decembra 2012. se tu nalazi i specijalizovana biblioteka.

Izvor

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.