Srbija do informacija – fokus grupa za predstavnike medija

0

POZIV NA UČEŠĆE U FOKUS GRUPI

28.jun 2019. godine, 13h

Prostorije Odbora za ljudska prava Niš

Obrenovićeva bb, TPC Kalča, II sprat, L-B-42

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM Vas poziva da uzmete učešće u fokus grupi koja se organizuje u okviru projekta „Odbrana prava na pristup informacijama u Srbiji“, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. Cilj projekta je zagovaranje veće transparentnosti tokom procesa izbora novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i praćenje efikasnosti rada ove institucije tokom perioda neizbora.

Ideja fokus grupe jeste da kroz zajedničku diskusiju razmenimo iskustva stečena prilikom obraćanja instituciji Poverenika, posebno u periodu neizbora. Ključna pitanja na temu učestalosti obraćanja kancelariji Poverenika, kao i roku kada su stizale povratne informacije, poslužiće za sveobuhvatni presek stanja u pogledu izmenjene prakse i komunikacije u odnosu na iskustva tokom mandata prethodnog poverenika.

Predviđeno je da se fokus grupa održi u petak, 28. juna 2019. godine, u prostorijama Odbora za ljudska prava Niš, u terminu od 13 do 15h.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u ovoj fokus grupi, molimo Vas da Vašu prijavu ili prijavu učešća predstavnika Vaše organizacije pošaljete elektronskim putem do četvrtka, 27. juna, do kraja radnog vremena na marijamaljan@yucom.org.rs ili potvrdite na telefon 011 33 44 235.

Zamolićemo Vas da ovaj poziv prosledite svim zainteresovanim stranama.

Preuzmite Poziv

Share.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.